P niin kuin Pidetään harvaan asutun maaseudun palvelut kunnossa

Uusi julkaisu

Kun alkaa P kirjaimella, se palvelu loppuu maaseudulta ja keskittyy kaupunkeihin ...Esimerkkejä maaseudulta viedystä palveluista: Poliisi, Posti, Pankki ja tulevaisuudessa Pelastuslaitos… Nämä kaikki Keskusta puolueen ollessa hallitusvastuussa joko demarien tai kokoomuksen kanssa yhdessä ja vauhti vaan kiihtyy. Keskusta on todella unohtanut hallitushuumassa suomalaiset haja-asutusalueet ja niiden äänestäjät. Tori gallupeissa ilmenee, ettei Keskustan kuntapolitiikka ole tukenut harvaan asuttujen alueiden elinmahdollisuuksia. Äänestäjät ovat syystäkin tulevissa kuntavaaleissa jättämässä Keskusta puolueen. Äänestäjät, joiden varassa harvaan asuttu maaseutu lepää ja sen vähenevien palveluiden käyttäminen / tuottaminen. Äänestäjät, joista lukuisa joukko miettii tälläkin hetkellä, pystyykö enää jatkamaan elämistä, asumista ja olemista täällä maaseudulla. Äänestäjät, jotka ovat sinnitelleet haittaverojen, sähkönsiirtomaksujen, polttoaineverotuksen ja oman jaksamisen rajoilla jo usean vuoden ajan.

Äänestäjä! Minulla on Sinulle ehdotus. Kokeile jotain uutta vanhan sijaan ja luota parempaan huomiseen, jonka me Perussuomalaiset voimme tehdä sinun kanssasi yhdessä!

Ps. Muista että äänestämättä jättäminen on poliittinen teko, joka mahdollistaa vanhan jatkumisen! JOKAINEN PERUSSUOMALAINEN ÄÄNI ON MUUTOS PAREMPAAN!


Lapsi ensin ja sitten tulee kaikki muu!

Uusi julkaisu

Minun lähtökohta perhepolitiikassa on siinä, että perhe on maailman tärkein yksikkö. Perhepolitiikka jatkossa kaikissa kunnissa myös Lapinlahdella on tehtävä lasten ja perheiden etu edellä. Kaikki poliittiset toimet, jotka kohdistuvat perheisiin, vaikuttavat lapsiin ja samalla tulevaisuuden täysi-ikäisiin veronmaksajiin. Vaikkakin yhteiskunnan merkitys perheiden ja lasten elämän turvaajina on hyvinvointi yhteiskunnassa oleellinen, on perheiden oma vastuu kaikkein tärkein. Meidän lapsemme ovat meidän, eivät yhteiskunnan.
Vastuullinen vanhemmuus, perheiden valinnat ja turvattu lapsuus on tärkeää. Tämä tarkoittaa sitä, että kannatan jatkossakin perheen omaa vastuuta ja vastuunkantoa tekemisistään, erityisesti nykyisten yhä kasvavien vanhemmuuden haasteiden edessä. Lasten ja perheiden eriarvoistuminen on yhteiskuntamme merkittävimpiä ongelmia, ja sen vaikutus näkyy laajalti ja liian pitkään. Toisaalta perheiden oma vastuu tarkoittaa sitä, että yhteiskunta ei voi sanella, miten vanhemmat haluavat lapsensa hoitaa. Perheiden vapaus tehdä valintoja,jotka sopivat kaikille osapuolille ennenkaikkea lapselle, on ensiarvoisen tärkeää.
Perheet ovat erilaisia, me kaikki olemme. Mutta lapsilla on oikeus hyvään ja turvalliseen lapsuuteen nyt ja jatkossakin Lapinlahdella.


Vanhus taivaaseen vilahtaa, eurot kassaan kilahtaa

Vanhusten joukkokuolemat hoivakodeissa alkavat olla
jokapäiväinen näky uutisvirrassa.
Yksityistäminen näyttäytyy nyt mitä karmivimmilla tavalla.

Yhtälö yksityisen hoitofirman kannattavuudessa on mitä
yksinkertaisin. Viivan alle on jäätävä mahdollisimman paljon
voittoa. Mutta millä keinoilla tämä voitontavoittelu nyt toteutetaan?
Voitto otetaan asiakkaista.
Heidän hoidostaan heidän kodissaan.
Laadusta röyhkeästi tinkien. Vähemmillä hoitajilla, huonommalla ruualla.
Pian asukkaille jo laskettaneen läpimenoaikoja laitoksessa voittojen
maksimoimiseksi. Yhdestä ovesta sisään ja toisesta ulos. Ja uutta
asiakasta luonnollisesti poistuneen tilalle.

Itse yrittäjänä kannatan tervettä kilpailua. Ihmisyys ja hoidonlaatu
eivät saa kärsiä kilpailussa. Ihmisten hoito on toteutettava
inhimillisesti. Elämän alusta sen loppuun.

Vanhusten hoivapalvelut ovat nyt kunnissa kovimman yksityistämisen kohteena. Suurin osa ulkoistetuista palveluista on keskustajohtoisissa kunnissa. Ylä-Savossakin ollaan parhaillaan siirtämässä kunnallisia palveluita Attendolle. Jos nyt tilanne on tämä, mitkä ovat näkymät kymmenen vuoden päästä? Ovatko vanhusten hoivapalvelut ohituskaista kuolemaan?


Kohta ei sauna lämpiä puulla!

Kotitalouksien kulutuseuroista suurimman osan haukkaa aivan arkiset asiat. Asuminen, energia, ravinto ja liikkuminen. Erot kuntatyyppien välillä eivät ole merkittäviä, mutta kuitenkin Itä-Suomessa korostuvat ravinnon, liikenteen ja asumisen kulut . Meillä on pitkät välimatkat, vähän julkista liikennettä ja talvella ruukkaa olemaan vielä kylmäkin.
Verottaja ei tunne armoa nykyisessä vihermyllytyksessä ja nyt kannattaakin miettiä, kenen laariin äänensä vaaleissa antaa.
Meillä ei voi hekumoida sähköautoilla jo pelkästään sääolosuhteiden haasteellisuuden vuoksi, saati sitten pitkien välimatkojen. Joka tapauksessa täällä asumme ja kaikkea mihin eniten varojamme joudumme käyttämään, verotetaan rankimman kautta. Keskimääräinen tulotasokin on alhaisempi kuin etelässä, ollaan putoamassa syvemmälle tulokuoppaan. Vihervasemmistolainen julkisen liikenteen ihannointi ei paljoa täällä auta, linja-auto tulee joskus tai ei sittenkään. Yksityisautoilu on meille perusehto ja energiaa tarvitsemme lämmittämiseen. On huhuttu, että kohta kielletään puun polttokin ja aletaan mittaamaan savupiippujen hiukkaspäästöjä. On sitä maalla osattu puuta polttaa ja kun polttaa kuivaa puuta, niin ei siinä mitään hiukkasia harakoiden kiusaksi liiemmin synny. Olisiko aika ottaa tolkku käteen ja miettiä muita keinoja kuin saunanlämmitystä ilmastonmuutokselta pelastamisessa.


Pienet Sote yritykset kuolevat.

Tällä hetkellä valmistellaan eduskunnassa uutta asiakasmaksulain kokonaisuudistusta. Tämä tulee tarpeeseen sillä vanhusten tehostetun palveluasumisen kustannukset ovat nousseet todella isoksi. Kuukauden hoidon hinta saattaa nousta jopa 7000e ja eläke ei riitä kattamaan kuin todella harvalla näitä kustannuksia. On tärkeää saada selkeät pelisäännöt ja inhimilliset hoitomaksut hyvän elämän ehtoopäivien viettoon.
Vanhusten hoitopalvelut ovat tällä hetkellä todella kilpailtuja ja isot monikansalliset pörssiyhtiöt ovat vallanneet pienienkin paikkakuntien markkinat. Pienet kodinomaisia palveluja tarjoavat yrittäjät ovat hävinneet kilpailutukset järjestäin ympäri Suomen. Iso yritykset antavat kilpailutuksessa jopa tappiollisia tarjouksia ja sitten kun alueen pienyrittäjät ovat poistuneet markkinoilta nostavat hintoja reilusti voitolliseksi. Pienyrittäjät eivät pysty tekemään vuosia tappiollista toimintaa. Tämä kilpailutus, joka tehdään rahan ehdoilla on vääristänyt Sosiaali- ja terveyspalveluiden markkinat. Nyt ja kun Sote saadaan maaliin niin on pelkona että myös muilla Sote-palveluilla syntyy epäinhimillistä kilpailua, jossa palvelun laadulla ja suomalaisella pienyrittäjyydellä ei ole enää sijaa. Suomalaisten Sote rahat päättyvät rikkaiden kansainvälisten yhtiöiden taskuihin ja pienet suomalaiset Sote yritykset kuolee pois.